Over Dé Appeldag

APPELDAG 2017
Na een zeer geslaagde Appeldag in 2015 met ruim 1200 bezoekers, organiseerden NFO kring Midden Nederland en Delphy in 2017 wederom Dé Appeldag, een studiedag rondom de teelt van de appel.

We signaleerden een grote behoefte onder Appeltelers om op een praktische en bedrijfsgerichte manier kennis, informatie, innovaties en onderlinge contacten op te doen. Als team fruitteelt van Delphy, in samenwerking met NFO, gaven wij een gerichte invulling aan deze dag. Zo werden er rondleidingen verzorgd over actuele en innovatieve teeltonderwerpen in de appelteelt op speciaal daarvoor aangelegde demonstratievelden. De organisatie van een infomarkt en het demonstreren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mechanisatie en bedrijfsuitrusting kwamen ook aan de orde. Voor een hapje en een drankje werd uiteraard gezorgd.

Lees hier de nieuwsbrief van NFO na afloop van Dé Appeldag


Persbericht

Intelligent Fruit Vision (IFV) | Noviteit op Dé Appeldag 2017
Op Dé Appeldag introduceert Delphy de Intelligent Fruit Vision (IFV) in de fruitteelt.
In samenwerking met The Greenery zal Delphy in 2017 metingen uit gaan voeren met de high-techsensing techniek. Met behulp van spectraal camera’s worden er diverse metingen verricht in de fruitteelt. Zo worden er groeicurves en opbrengstbepalingen op diverse bedrijven bepaald. Tevens worden er diverse onderzoeken uitgevoerd om meer informatie te verzamelen over de bruikbaarheid en meerwaarde van deze techniek in de fruitteelt. Aan de hand van de verzamelde data zal Delphy stappen zetten richting de ontwikkeling en toepassing van Sensing technieken in de Fruitteelt. Telers met interesse kunnen contact opnemen met Delphy.

Dé Appeldag 2017 (gratis toegang) vond plaats op donderdag 29 juni a.s. van 10.30 – 20.00 uur bij Fruitteeltbedrijf Oskam, Neerijnense Mark 6B, 4182 SB Neerijnen. De Appeldag 2017 is een initiatief van NFO kring Midden Nederland en Delphy.


 

Dé Appeldag 2017 werd mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO.

 

oie_transparent(2)

oie_transparent(2)

Advertenties